dinsdag 7 december 2021

Alles over Dordrecht

Gerenoveerde parkeergarage Spuihaven geopend

29 augustus 2011

DORDRECHT - Door het onthullen van foto’s van 'voor' en 'na' de renovatie, opende wethouder Mos van Verkeer en Vervoer vrijdag 26 augustus op feestelijke wijze parkeergarage Spuihaven. De parkeergarage is geheel gerenoveerd en weer volledig in gebruik.

Betrokkenen waren uitgenodigd om te vieren dat het werk “d’rop” zit, bezoekers van de parkeergarage ontvingen een kleinigheidje in de vorm van Autodrop als dank voor hun begrip tijdens de werkzaamheden. “Er gebeurt veel in Dordrecht op het gebied van verkeer en vervoer”, sprak wethouder Mos. “Vorige week mocht ik Parkeerterrein Weeskinderendijk heropenen, nu Parkeergarage Spuihaven en de renovatie van Parkeergarage Veemarkt is vrijwel afgerond. Het gaat de goede kant op met de stad, bezoekers zullen zich hier nog meer welkom voelen.”

Spuihaven
Parkeergarage Spuihaven is zichtbaar veranderd. Het gebouw heeft zowel van binnen als buiten een frisse kleur gekregen en naast het regulier onderhoud werden de toegankelijkheid en het parkeercomfort verbeterd. Zo zijn de parkeervakken nu schuin geplaatst en breder van opzet. Dit maakt het in- en uitrijden makkelijker en geeft meer ruimte om in en uit te stappen.

Veemarkt
Ook parkeergarage Veemarkt heeft een grote onderhoudsbeurt gekregen. Naast het regulier onderhoud zijn er aanpassingen gemaakt ter verbetering van de toegankelijkheid en het parkeercomfort. Het plafond is geschilderd en is er een nieuwe dakcoating aangebracht. De werkzaamheden aan deze parkeergarage zijn vrijwel afgerond.

Betalingsgemak
Als onderdeel van de werkzaamheden is de parkeerapparatuur in beide parkeergarages vervangen. In plaats van met magneetstrips werkt de nieuwe apparatuur met barcodes. Deze barcodes zijn minder storingsgevoelig dan de magneetstrips. Door de nieuwe parkeerapparatuur kunnen bezoekers niet alleen met contant geld en een chipknip betalen, maar ook met een PIN-pas.

PRIS
Parkeergarage Spuihaven is ook opgenomen in het PRIS, het Parkeer Route Informatie Systeem. Via dit systeem krijgen automobilisten langs wegen aan de rand van het centrum actuele informatie over de routes naar de parkeergarages en -terreinen en het aantal beschikbare parkeerplekken aldaar.

 

Deel dit bericht met je vrienden!