zondag 20 juni 2021

Alles over Dordrecht

Oprichting hogeschool Drechtsteden officieel

29 augustus 2011

DORDRECHT - Na een jaar voorbereiding wordt de Hogeschool Drechtsteden notarieel opgericht. Diverse bekende Dordtenaren zitten in het bestuur. Jan Meissen: ‘Dit is een nieuwe stap naar een volwaardig instituut op het gebied van techniek en veiligheid.’

 Dordtenaar ing. Jan Meissen is een autoriteit op het gebied van veiligheidsanalyse. Zo was hij als deskundige betrokken bij de nasleep van de Moerdijkbrand. Het afwezig zijn van technisch hoger onderwijs stimuleerde hem, als oud-student van de vermaarde Dordtse HTS, tot een bijzonder burgerinitiatief. Daar waar het gemeentebestuur er jarenlang niet in slaagde een eigen hogeschool naar Dordrecht te halen, lukte het Meissen op eigen kracht een opleidingsinstituut op te richten. Op 5 september worden de eerste lessen al gegeven.

Het eerste bestuur bestaat uit diverse bekende Dordtenaren. Behalve Jan Meissen zelf, zijn de volgende Dordtenaren bereid gevonden aan het bestuur deel te nemen: Bastiaan Bel (directeur Chempropack), Gerard Bouwer (voorzitter raad van commissarissen Rabobank Drechtsteden), Dion Mouwen (oud-Heemraad), Arie van den Herik (directeur SSPD), Agnes Klaren (Manager Leerhuis van het Albert Schweitzer ziekenhuis) en Pieter Verhoeve (advocaat en fractielid CU/SGP).

De oprichtingsakte wordt dinsdag 30 augustus in de opleidings locatie van de Hogeschool Drechtsteden ’t Bouwhuys (SSPB) , Maarten Harpersz. Trompweg 229  te Dordrecht om 10.00 uur in het bijzijn van het oprichtingsbestuur getekend.

Lees meer over:

drechtsteden hogeschool
Deel dit bericht met je vrienden!