zaterdag 16 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Veiligheidsmonitor 2011 Hoe veilig is Dordrecht?

24 augustus 2011

DORDRECHT - Hoe veilig is uw buurt? Was u in de afgelopen 12 maanden slachtoffer van een misdrijf? Hoe tevreden bent u over de politie? Dit zijn enkele van de vragen die aan ruim 4.500 Dordtenaren worden gesteld als onderdeel van Veiligheidsmonitor.

De Veiligheidsmonitor is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van gemeente en politie. Het onderzoek wordt op gemeentelijk en op landelijk niveau uitgevoerd. Het gemeentelijk onderzoek begint op donderdag 1 september.

Dordrecht veiliger?
Deelnemers aan het onderzoek krijgen per post een uitnodiging om de vragenlijst van de Veiligheidsmonitor in te vullen op internet. De gemeente gebruikt de uitkomsten van dit tweejaarlijks onderzoek om te beoordelen of de stad veiliger wordt en hoe de stad nog veiliger gemaakt kan worden. In Dordrecht wordt het onderzoek uitgevoerd door Onderzoekcentrum Drechtsteden en Intomart GfK.

Deelname belangrijk
Het gemeentebestuur vindt het belangrijk dat alle burgers die uitgenodigd zijn, meedoen aan het onderzoek. Alleen bij hoge deelname ontstaat een goed beeld van de veiligheidssituatie in onze gemeente. Dit jaar doet bijna de helft van alle gemeenten in Nederland mee aan het onderzoek van de Veiligheidsmonitor. Meer informatie over vindt u op www.veiligheidsmonitor.nl.
 

Deel dit bericht met je vrienden!