dinsdag 22 september 2020

Alles over Dordrecht

FC Dordrecht wint verrassend van favoriet Willem II

23 augustus 2011 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - FC Dordrecht heeft op maandag 22 augustus 2011 Willem II in de derde speelronde van de Jupiler League de eerste nederlaag bezorgd: 3-2. Santy Hulst was met drie treffers dé gevierde man aan de zijde van de thuisploeg.

Voor Willem II begon het bezoek aan Dordrecht nog goed. Na zes minuten leidde een belabberde uittrap van doelman Stef Doedée een aanval van de Tilburgers in. Uiteindelijk viel de bal voor de voeten van Donny de Groot die beheerst afrondde: 0-1.

Binnen een kwartier spelen had Dordrecht onder aanvoerder van Hulst de achterstand omgebogen in een 2-1 zege. Eerst schot hij na knap aangeven van Jeffrey Rijsdijk de bal hard binnen, om vervolgens na veertien minuten spelen zijn tweede treffer van de avond binnen te koppen.

Vlak voor rust zorgde Hulst al voor de vroegtijdige beslissing. Na mistasten van Arjan Swinkels schoof de man van de wedstrijd de bal in de verre hoek.

In de tweede helft maakte Danny Guijt pas in de slotminuut de aansluitingstreffer, waardoor Dordrecht Willem II passeerde op de ranglijst. De gastheren eindigden nog wel met een man minder. Nick Coster kreeg een rode kaart voor een stevige sliding (op de bal). Dordrecht en Willem II bezetten met respectievelijk vijf en vier punten een plek in de middenmoot.

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!