Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Trouwen voor één dag in de Statenzaal in Het Hof'
22aug 2011

Trouwen voor één dag in de Statenzaal in Het Hof

DORDRECHT - Precies 200 jaar geleden, in 1811, kreeg Nederland de Burgerlijke Stand, de officiële registratie van geboorte, huwelijk, echtscheiding, overlijden, met andere woorden uw burgerlijke staat. Om dat feestelijk te herdenken biedt Erfgoedcentrum DiEP de mogelijkheid om voor één dag te trouwen in de Statenzaal van Het Hof. Op de Open Monumentendag van zaterdag 10 september krijgt iedereen de kans de huwelijkse staat voor één dag te proeven. Een unieke kans voor twijfelaars, maar ook voor liefhebbers om het allemaal nog eens dunnetjes over te doen.

 Een oude liefde herbevestigen of een prille liefde extra doen ontluiken. Iemand op romantische wijze verrassen, op originele wijze je liefde vertolken, of deze kans aangrijpen om eindelijk een keer zo’n prachtige bruidsjurk te dragen: er zijn talloze redenen te bedenken om voor één dag in het huwelijk te treden. Wat de overwegingen ook mogen zijn, op 10 september biedt Erfgoedcentrum DiEP iedereen de kans om op een historische plek elkaar diep in de ogen te kijken en voor één dag het jawoord te geven.

 Trouwfoto

Een trouwambtenaar ontvangt de bruidsparen tussen 13.00 en 17.00 uur in de Statenzaal. Vooraf aanmelden is niet nodig, er kan doorlopend getrouwd worden. De fotograaf legt het moment voor de eeuwigheid vast, waarna de foto gepubliceerd wordt op fotosite Flickr. Na de huwelijksvoltrekking krijgen alle getrouwde stellen een herinneringscertificaat en een kleinigheidje. Een medewerker van Erfgoedcentrum DiEP verricht op verzoek tevens een klein onderzoek naar de herkomst van de (nieuwe) achternaam. Het huwelijk geldt één dag en verloopt om 12 uur ’s nachts.

 Trouwkleding

Kortom, noteer 10 september in de agenda, haal jurk en pak vast uit de kast en kleed je op de grote dag zelf op je mooist. Wie geen trouwkleding heeft, mag natuurlijk iets lenen en zich ter plekke verkleden. Erfgoedcentrum DiEP zorgt voor een koffer met trouwaccessoires uit zoals sluiers, hoeden, corsages, handschoenen, ringenlinten en trouwboeketten.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Linda de Jongh, PR Erfgoedcentrum DiEP, 06-33825080

 

De foto komt uit de collectie van Erfgoedcentrum DiEP

 

 Deel dit bericht met je vrienden!