zaterdag 4 december 2021

Alles over Dordrecht

Auto kwijt na gevaarlijk rijgedrag

21 augustus 2011

DORDRECHT - Een 30-jarige man uit Dordrecht is zijn auto kwijt na gevaarlijk rijgedrag. Hij hield samen met een vriend een soort wedstrijdje over de N3 in Dordrecht. Agenten gingen op zaterdagavond 20 augustus 2011 de N3 op en vanaf de afrit van rijksweg A16 kwamen twee auto’s aanrijden die met hoge snelheid de N3 opgingen in de richting van Papendrecht.

De snelheid van de politieauto lag op 170 kilometer per uur terwijl de twee voertuigen nog uitliepen. Regelmatig brandden hun remlichten kennelijk omdat andere auto’s niet snel genoeg naar rechts gingen. Bij de wijk De Staart lukten het de agenten de twee auto’s aan de kant te zetten. De 30-jarige man had al een verleden op het gebied van gevaarlijk rijgedrag en het negeren van een stopteken. Daarom besloot de Officier van Justitie dat zijn auto in beslag genomen moest worden.

De 30-jarige tekende spontaan afstand van zijn auto maar sloeg nog wel een ster in de voorruit. De politie vorderde zijn rijbewijs in. Ook het rijbewijs van de andere automobilist, een 28-jarige man uit Dordrecht, vorderde de agenten in. Verder hielden agenten hem aan omdat ervoor hem nog een signalering openstond voor een andere zaak op het gebied van bedreiging.

Deel dit bericht met je vrienden!