Alles over Dordrecht...
19aug 2011

Dordtse jongeren maken kennis met e-scooters

DORDRECHT - Dordtse jongeren kunnen binnenkort zelf de voordelen ervaren van de e-scooter. Dordrecht haakt aan op de landelijke campagne ‘Electric Heroes’ om het gebruik van de elektrische scooter onder jongeren te stimuleren. Het Dordtse project start in de Europese Mobiliteitsweek (11 t/m 22 september).

Tijdens de campagne mogen 36 jongeren een paar dagen gebruik maken van drie e-scooters. Hun ervaringen leggen zij vast in een filmpje. Deze filmpjes zijn te zien op een speciale website. De deelnemers gaan vervolgens zelf campagne voeren om zoveel mogelijk stemmen te krijgen voor hun filmpje. De maker die de meeste stemmen krijgt, wint een van de scooters.

De scooter is een populair vervoersmiddel onder jongeren, maar heeft ook een keerzijde: het veroorzaakt veel CO2-uitstoot, fijnstof en herrie. Elektrische scooters zijn veel schoner en stiller. Deelname aan het project vergroot de kennis over elektrische scooters. Maar ook nut en noodzaak van schonere brandstoffen worden benadrukt. De kracht van het project is dat de jongeren zelf testrijden en campagne voeren. Een project vóór en dus ook dóór jongeren.

Het project duurt ongeveer twee maanden en deelname loopt via scholen. In Den Haag en Zaanstad, waar het project al is uitgevoerd, werden duizenden jongeren bereikt. Deze bewustwordingscampagne Electric Heroes past bij de ambities van het Dordtse college, dat duurzaamheid als een van zijn speerpunten heeft benoemd.Deel dit bericht met je vrienden!