Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Toezicht gaat opnieuw fietswrakken verwijderen'
18aug 2011

Toezicht gaat opnieuw fietswrakken verwijderen

DORDRECHT - Toezicht gaat binnenkort fietswrakken in en bij de fietsenstallingen voor en achter Station Dordrecht verwijderen. In de stallingen werden vandaag 18 wrakken aangetroffen. Ze zijn nu gelabeld; eigenaren kunnen tot uiterlijk donderdag 8 september hun eigendom alsnog ophalen. Daarna worden de fietswrakken definitief verwijderd door medewerkers van Toezicht en Boumanhuis GGZ in Dordrecht en indien mogelijk gerecycled.

Zo komt er meer parkeerruimte voor de tweewielers van reizigers. Bij een eerdere ‘fietswrakkenactie’ op en rond het station in juni dit jaar werden 51 fietswrakken verwijderd.

De fietsen die het ‘label’ wrak hebben gekregen, belemmeren een goed gebruik van de stallingen. Een fietswrak is een fiets die zichtbaar al langere tijd niet meer wordt gebruikt. Dat kan blijken uit een lekke band, opgehoopt vuil rond de banden en het ontbreken van essentiële onderdelen, zoals stuur, zadel, remmen of wielen. De fietswrakken worden gestickerd, zodat eigenaren weten dat hun fiets is aangemerkt als wrak.

Fietsenstalling
Aan de binnenstadszijde naast de roltrappen is een bewaakte fietsenstalling voor 1.220 fietsen en op de eerste verdieping een gratis fietsenstalling voor 1.350 fietsen. Om de toegankelijkheid voor reizigers (waaronder ouderen, invaliden en blinden/slechtzienden) op het stationsplein te garanderen, mogen fietsen niet op het plein geparkeerd worden. De gemeente gaat ervan uit dat reizigers die op de fiets komen, zelf hun verantwoordelijkheid nemen en gebruik maken van de fietsenstallingen.

Toezicht controleert regelmatig op het verkeerd stallen van fietsen op het stationsplein.
Sinds de invoering van het parkeerverbod voor (brom)fietsers op 1 april 2011 zijn er 37 bekeuringen uitgedeeld voor illegaal stallen op en rond het plein. De handhavingacties zullen de komende maanden op wisselende tijdstippen voortgezet worden. Wie zijn (brom)fiets illegaal stalt, riskeert een boete van 25 euro.

Het College van Burgemeester en Wethouders vindt het belangrijk dat Dordrecht een prettige en veilige stad is om te wonen. Om die reden is leefbaarheid en veiligheid één van de speerpunten. Het verwijderen van fietswrakken en het parkeerverbod voor (brom)fietsen in het stationsgebied moet een bijdrage leveren aan het vergroten van de veiligheid en leefbaarheid in de stad.

Meer info op www.toezichtdordrecht.nlDeel dit bericht met je vrienden!