woensdag 1 december 2021

Alles over Dordrecht

Eén aanhouding bij tweede preventief fouilleren-actie

7 augustus 2011

DORDRECHT - Bij de tweede preventief fouilleren-actie van de politie in Dordrecht op 5 augustus is één aanhouding verricht. Het gaat om een 30-jarige man uit Dordrecht die op de Mesdagstraat werd gefouilleerd en in wiens auto twee messen en een honkbalknuppel werden aangetroffen. De wapens zijn in beslaggenomen en de verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld.

De actie vond ‘s middags plaats op de Mesdagstraat, waar enkele passanten werden gecontroleerd en twee auto’s werden doorzocht.
Om 19.30 uur werden op de W.H. Vliegenstraat en Colijnstraat passanten gecontroleerd. In totaal werden 28 auto’s en 41 inzittenden gecontroleerd. Eén man uit Dordrecht had een mes bij zich waar hij vrijwillig afstand van deed. Hij werd niet aangehouden en kon zijn weg vervolgen. Het overgrote deel van de gecontroleerde mensen werkte overigens probleemloos mee.

De tweede preventief fouilleren-actie verliep in het algemeen rustig en ontspannen. De politie controleerde a-selectief, wat inhield dat iedereen, jong/oud, man/vrouw, allochtoon/autochtoon evenveel kans maakte om gefouilleerd te worden. Kinderen werden niet gecontroleerd.

Het preventief fouilleren maakt deel uit van een pakket maatregelen dat politie, gemeente en Openbaar Ministerie hebben genomen om de toename van geweldsdelicten  en (druggerelateerde) overlast in de Dordtse wijken Crabbenhof-Noord en Oud Krispijn te stoppen. Ook willen politie, gemeente en Openbaar Ministerie met de maatregelen het veiligheidsgevoel onder de bewoners en bezoekers van deze wijken een positieve impuls geven.

De tweede actie kon, net als de eerste keer, veelal rekenen op positieve reacties van omwonenden en passanten. Burgemeester A.A.M. Brok van Dordrecht wees op 29 april 2011 delen van de wijken Crabbehof Noord en Oud-Krispijn als veiligheidsrisicogebied aan. De aanwijzing maakt het mogelijk dat de politie in deze gebieden preventief kan gaan fouilleren. De aanwijzing loopt van 5 mei tot 1 november 2011.
 

Deel dit bericht met je vrienden!