woensdag 1 december 2021

Alles over Dordrecht

Natuurfit start weer in augustus

5 augustus 2011

DORDRECHT - Sportieve clinics in de natuur voor volwassenen

Volwassenen (45+) die op zoek zijn naar beweging en ontspanning kunnen vanaf medio augustus weer meedoen aan Natuurfit. In dit sportstimuleringsprogramma van Sportbedrijf Dordrecht maken deelnemers door sportieve clinics vrijblijvend kennis met verschillende sporten die in de natuur te beoefenen zijn. Gekwalificeerde trainers van lokale sportverenigingen geven de clinics.


Uitgebreid aanbod
Het aanbod is uitgebreid met drie nieuwe sporten. Zo kunnen deelnemers tijdens deze derde editie van Natuurfit kennismaken met golfen, kanovaren, nordic walking, roeien, thai chi én triathlon. Sporten waarvoor het Dordtse ‘eiland’ met veel natuur en water zich uitstekend leent. Gedurende vier aaneengesloten weken, één clinic per week, krijgen de deelnemers op het eigen niveau de beginselen en technieken van de gekozen sport aangereikt.

Gezonde en sportieve leefstijl
“Twee edities Natuurfit, waaraan zo’n 65 Dordtse senioren deelnamen, gingen vooraf. Ruim de helft van de deelnemers is na de kennismaking lid geworden van de vereniging.” Volgens Angela Kreijns, programmaleider bij Sportbedrijf Dordrecht biedt Natuurfit niet alleen de gelegenheid om sportief te recreëren in de natuur en nieuwe contacten te leggen. Ook draagt het bij aan het behouden of aannemen van een gezonde en sportieve leefstijl.

Krachten bundelen
Sportbedrijf Dordrecht werkt voor Natuurfit samen met diverse lokale sportverenigingen. Voor deze editie bundelen DKKV Dajaks (kanovaren), KDR&ZV (roeien), Krachtsport- en atletiekvereniging Hercules (nordic walking), Crayestein Golf (golfen), Litaiji (thai chi), Triathlonvereniging Dordrecht (triathlon) zij hun krachten.

Het programma van Natuurfit is te vinden op www.dordtsport.nl
 

Lees meer over:

sportieve clinics
Deel dit bericht met je vrienden!