Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Mobiele toezichtpost in gebruik genomen'
02aug 2011

Mobiele toezichtpost in gebruik genomen

DORDRECHT - Maandagavond 1 augustus is de mobiele toezichtpost voor de eerste maal ingezet. Dit was tijdens Parkies in het Wantijpark. De toezichtpost wordt ingezet bij evenementen, maar is vooral bedoeld om overlast in de stad tegen te gaan.

In het politiek akkoord is al aangekondigd dat het huidige college graag een toezichtpost wil realiseren in het centrum om onder andere de overlast in de omgeving van het Vrieseplein tegen te gaan. B&W kiest voor een mobiele post, zodat bij verplaatsing van de overlast, de post mee kan bewegen. Dinsdag 28 juni is dit onderwerp in de gemeenteraadsvergadering besproken als onderdeel van de Task Force Overlast Openbare Ruimte. Na het akkoord van de gemeenteraad, is het college snel aan de slag gegaan met realisatie van de mobiele toezichtpost.

De eerste taak van de mobiele toezichtpost is het tegengaan van overlast. De mobiele toezichtpost zal vanaf deze week onder meer bij het Vrieseplein te zien zijn, maar ook op andere locaties in de stad waar regelmatig sprake is van overlast. Een bijkomende taak is de inzet bij evenementen waar veel bezoekers zijn. De mobiele toezichtpost kan daar een herkenbaar punt zijn als toezichtpost, maar bezoekers kunnen daar ook voor hulp en vragen terecht. Afdeling Toezicht van de gemeente gaat deze post bemannen.

De verbetering van leefbaarheid en veiligheid is één van de speerpunten van het college. Daarvoor is een Taskforce Overlast in de Openbare Ruimte gevormd, die zich heel nadrukkelijk bezig houdt met een totale aanpak hiervoor. Het doel is om de werkelijke overlast en de beleving van die overlast te laten verminderen.

De Taskforce richt zich specifiek op twee gebieden. Eén daarvan is het centrum. De inzet van de mobiele toezichtpost is een nieuwe maatregel die de leefbaarheid en veiligheid in het centrum moet verbeteren.
 Deel dit bericht met je vrienden!