donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Meer aandacht in Dordrecht voor 19 juli

16 juli 2011

DORDRECHT -  ,,Die datum moet weer onder de aandacht komen". Dat twitterbericht heeft RTV Rijnmond journalist Thijs Blom de wereld ingestuurd om aandacht te vragen voor 19 juli.

De gemeente Dordrecht heeft, via Dordt marketing, al eerder laten weten dat Dordrecht zich een unieke positie kan verwerven door zich meer te presenteren als stad van het begin. De vrije Statenvergadering van 19 juli 1572, in het Hof, legde de basis voor de nederlandse onafhankelijkheid. RTV Rijnmond zendt tussen 17 en 19 uur vanuit het Hof uit. Ook burgemeester Arno Brok zal zich dinsdag gaan uitspreken voor meer aandacht voor 19 juli.

 

Koningin Juliana kwam in 1972 nog naar Dordrecht ivm de Vrije Statenvergadering en de restauratie van het Hof. In 1947 woonde zij nog als kroonprinses een herdenkingsbijeenkomst bij. In oktober 2001 kwam kroonprins Willem Alexander naar het Hof met Maxima aan zijn zijde.

In het herinrichtingsplan voor het Hof speelt de betekenist van 19 juli 1572 een grote rol.

 

Lees meer over:

dordrecht hof 19 juli Thijs Blom
Deel dit bericht met je vrienden!