Alles over Dordrecht...
12jul 2011

De Kast zorgt voor maximale bezetting Wantijpark Dordrecht

DORDRECHT -De popband de Kast zorgde maandagavond voor een maximale bezetting van de speelweide van het Wantijpark. Het concert begon stipt om acht uur en duurde tot rond kwart voor elf.

Terwijl kleine kinderen gewoon van de speeltoestellen gebruik maakten, anderen op dekens aten en dronken, stonden de fans vooraan bij het podium.

De kast speelde zowel harde als zachte nummers. De ode aan de tien jaar geleden overleden rocker Herman Brood werd met alle volume knoppen open gebracht.

Voorlopig is de maandagavond in Dordrecht nog geserveerd voor gratis pop in het park. Neit alleen mensen uit Dordrecht, maar ook van ver daarbuiten kwamen naar het park toe. De politie hield de auto's op de Noordendiijk en omgeving, zodat de fietsers alle ruimte kregen om naar het park te rijden.

De woonwijk in de voormalige Jacht- en windhondenpolder was afgezet om geen automoblisten de kans te geven daar te parkeren.

Het evenement met vooral een biermerk met een vlaamse inslag als sponser - Palm - zorgt al jarenlang voor een gemoedelijke sfeer, waarbij de muziek soms de hoofdmoot is en soms het decor om elkaar te ontmoeten.

Een grote groep gehandicapten had een ereplek voor het podium tot negen uur. Zanger Syb van der Ploeg besteedde er extra aandacht aan.

Hoeveel mensen precies op de Kast opkwamen, was moeilijk te schatten, maar een overvolle speelweide levert al minstens vijfduizend mensen op.

Het publiek waardeerde het optreden zeer en vond het een mooi vervolg op het geslaagde begin van Big Rivers met zondag Jacques herb bij de Grote kerk.Deel dit bericht met je vrienden!