zondag 24 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Reunie oud-cliënten De Hoop

8 juli 2011

DORDRECHT - Jos gebruikte vroeger ontzettend veel heroïne. Nadat zijn vader een hartaanval kreeg en hij een programma over De Hoop zag, besloot hij af te gaan kicken. Voordat hij naar De Hoop ging, gebruikte nog snel veel heroïne. Toen hij in de tweede nacht van zijn opname in slaap viel, kreeg hij een droom. "Het was alsof God tegen me zei: 'Als jij bij Me blijft, zal Ik zorgen dat het leven goed voor je wordt. Dan zullen Mijn beloftes uitkomen'."

Deze bijzondere droom maakte naar eigen zeggen weinig indruk op Jos: "Op dat moment zei het me niet zoveel. Ik was heel gesloten. Mijn vrienden zeiden altijd dat ze geen hoogte van me kregen." Buiten De Hoop merkte Jos dat hij zijn geslotenheid toch moest loslaten: "Ik ben in een diep gat gevallen. Na vier maanden ben ik teruggekomen. Toen ben ik eerlijk geworden, naar mezelf, maar ook naar God. Ik zei tegen Hem: 'Ik heb U oneerlijk behandeld. Vanaf nu is mijn hart voor U open. Maakt U het maar schoon.' Ik wilde al mijn problemen op tafel leggen."

Nu, vele jaren later, voelt Jos zich nog steeds betrokken bij De Hoop: "Sommige mensen zeggen dat ik mijn tijd bij De Hoop moet vergeten. Dat kan ik niet. De Hoop is een deel van mijn leven. Ik heb er zoveel liefde ontvangen. Ze hebben mij naar God geleid!"

Jos zet zich nu ook in voor HopeAlive, een website voor voormalige cliënten van De Hoop. Ook organiseren ze ieder jaar een reünie voor de voormalige cliënten. Jos: "De ontmoetingen met oud-cliënten zijn geweldig. Je hoort wat ze allemaal doen, hoe ze hebben moeten vechten en hoe goed het leven nu voor ze is. De beloften van God komen nog iedere dag uit, in mijn leven en in dat van hen. De sfeer bij de reünie is altijd heel bijzonder. We zingen samen en praten met elkaar. We weten van elkaar wat we hebben doorgemaakt en zijn nu 'one big familiy'!

Meer informatie: www.hopealive.nl

Bron: CIP.nl
Deel dit bericht met je vrienden!