zondag 24 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Telefoontjes hulplijn Chris verviervoudigd

5 juli 2011

DORDRECHT - Chris biedt al ruim twintig jaar hulp aan kinderen en jongeren door middel van onder andere een telefonische hulplijn. Sinds begin 2011 is de hulplijn van Chris gratis te bereiken. Als gevolg hiervan is het aantal telefoontjes verviervoudigd.

Kinderen en jongeren kunnen bij Chris terecht met al hun vragen en voor advies. Voorheen werden de telefoongesprekken gevoerd tegen lokaal tarief.

Wietske Noordzij, coördinator van Chris, vertelt: “Chris vindt dat kinderen en jongeren niet zouden moeten betalen voor het bellen met Chris. We zijn dankbaar dat we door enkele grote giften en onverwachte mogelijkheden het 0800-nummer hebben kunnen realiseren. Dat de behoefte aan een gratis nummer groot was onder onze doelgroepen, dat bewijst de verviervoudiging van het aantal telefoontjes ten opzichte van vorig jaar.”

Door de groei is verdere uitbreiding van het team noodzakelijk. Noordzij: “Chris is dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Het wordt een uitdaging voldoende mensen te vinden voor de versterking van ons team!”

Het nieuwe nummer van Chris is: 0800-63 123 00. Naast bellen kan er ook gemaild en gechat worden met Chris. Mailen kan via help@chris.nl en chatten via www.chris.nl.

Chris is onderdeel van De Hoop, een evangelische ggz-instelling. De Hoop helpt kinderen, jongeren en volwassenen. Voor meer informatie over De Hoop kan men terecht op www.dehoop.org, voor meer informatie over Chris – en over vrijwilligerswerk bij Chris – op www.chris.nl.

Lees meer over:

de hoop Chris
Deel dit bericht met je vrienden!