Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Diny Koppens:"VVD pakt overlastgevers zonder compassie aan"

27 juni 2011 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - (Dordrecht.net geeft ruimte aan persoonlijke meningen. Diny Koppens is een oud-raadslid in Dordrecht)

Op Dordrecht.net lees ik de mening van de VVD fractie over de overlastgevers van 19 juni (zie link onder). Daar wil ik wel even op reageren.

Net zoals Wilders met zijn uitlatingen komt ook de VVD Dordrecht niet met een plan van aanpak voor overlastgevers, maar suggereert hier alleen dat overlastgevers aangepakt moeten worden en dat het hun eigen keuze is om zo in het leven te staan en mensen overlast te bezorgen.

Uit het stuk spreekt geen enkele compassie of psychologisch inzicht, geen visie op wat te doen als iemand overlast geeft en dus om aandacht vraagt: ga je hem opsluiten in de cel? daar heeft de politie haar capaciteit niet voor. Ga je hem thuisbrengen en in zijn bedje leggen als hij dat heeft, of breng je hem...juist: naar een opvang? En die moet dan dus wel voldoende voorhanden en toereikend in de behoefte zijn.

Voor mij is het interessant te weten of er voldoende opvang is voor alle gradaties in het ziektebeeld of verslaving en of de professionele hulp al niet teveel is wegbezuinigd. Er wordt ook niet ingezet op het tot stand brengen van sociale netwerken om iemand heen die de overlastgever kunnen steunen en loodsen zodat hij straks niet meer op die manier om aandacht hoeft te vragen.
Kan de VVD wel sneren naar 'het linkse gedeelte van het spectrum' dat zij adequate opvang als een vereiste ziet voor een succesvolle aanpak, maar dat is dus gewoon ook zo.
Zingeving en hun leven op de rit zetten, dat gebeurt als eerste daar. Als het aan de VVD ligt kunnen deze mensen mooi verrekken.
De maatschappij, dat zijn wij allemaal. Niet het paard achter de wagen spannen, dan kom je nooit vooruit.

Zie ook:

Lees meer over:

VVD overlast opvang
Deel dit bericht met je vrienden!