Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Vandaag is iedereen een held'
16jun 2011

Vandaag is iedereen een held

DORDRECHT - De Special Heroes Day vindt plaats op donderdag 16 juni 2011 in de gemeente Dordrecht. Het is een sportevenement voor kinderen uit het speciaal onderwijs in de leeftijd van 6 t/m 19 jaar. Tijdens Special Heroes hebben jeugdigen kennis gemaakt met diverse takken van sport tijdens schooltijd en zijn sportorganisaties bereid gevonden om binnen hun organisatie deze jeugdigen op te nemen.

Om een extra stimulans te geven voor de sportorganisaties, scholen en gemeenten zetten Tandem Support, MEE Drechtsteden, Special Heroes en het Samenwerkingsverband Aangepast Sporten Drechtsteden dit om in een Special Heroes Day. Tijdens deze dag zijn niet alleen de sporters, maar ook de organisaties Heroes om het geheel te realiseren. De jeugdigen kunnen tijdens het evenement kiezen voor een competitie, workshops of recreatieve sport.
De Special Heroes Day maakt dat 390 leerlingen van het special onderwijs het competitieve element van sport ervaren. Door sport- & bewegingsactiviteiten  neemt de participatie in de maatschappij van deze leerlingen toe.

Om het evenement voor iedereen zo leuk mogelijk te maken is er een zeer gevarieerd aanbod van sporten; in toernooivorm is er atletiek, korfbal en voetbal. In de vorm van workshops is het mogelijk om deel te nemen aan: dansen, judo, paardrijden, boccia (vergelijkbaar met jeu de boules) en steppen op een autoped. Dus acht takken van sport waar de zeven deelnemende scholen zich van tevoren voor hebben opgegeven. Voor de jongeren die niet meedoen aan één van de toernooien of de workshops, is er het Heroes-dorp. Hier staat een ruime keus aan sport- en spelmateriaal.

Naast het Heroes-dorp zijn er nog twee andere bijzondere activiteiten. De Nederlandse Tafeltennisbond, de NTTB, is aanwezig met hun nieuwe Table Stars programma. Hierbij maken de deelnemers op speelse wijze kennis met de tafeltennissport. Table Stars kan ook gebruikt worden als lesuur op school, dus wie weet. Gedurende het gehele programma kan er in de sporthal tafeltennis gespeeld worden. Behalve Heroes zijn er deze dag misschien ook nog wel Stars!
Ten slotte zijn we vereerd dat we twee ParaStars mogen verwelkomen uit het Team ParaStars dat op 13 april 2011 officieel is gelanceerd en is samengesteld door Esther Vergeer, namelijk: Anna Jochemsen (skiën) en Barend Kol (zeilen). Overige leden van dit team zijn Marije Smits (atletiek), Mike van der Zanden (zwemmen) en Ronald Hertog (atletiek). ParaStars is het eerste sterrenteam gehandicaptensporters ter wereld dat de krachten bundelt en zich op deze manier wil presenteren en manifesteren om de gehandicaptensport onder de aandacht te brengen.Deel dit bericht met je vrienden!