Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'VVD: alleen ondernemersfonds bij breed draagvlak'
15jun 2011

VVD: alleen ondernemersfonds bij breed draagvlak

DORDRECHT - De VVD Dordrecht ziet vooralsnog niets in het introduceren van een reclamebelasting voor het vormen van een ondernemersfonds. Door de winkeliersverenigingen is dit idee gelanceerd teneinde de zogenaamde ‘freeriders-problematiek’ tegen te gaan.  De VVD vindt dat een reclamebelasting een te grote last kan vormen voor kleine ondernemers. Bovendien vraagt de VVD zich af hoeveel zeggenschap een individuele ondernemer heeft bij het besteden van het budget.

De ondernemersorganisaties lopen regelmatig tegen het probleem aan dat er winkeliers en andere ondernemers profiteren van activiteiten en voorzieningen zonder daar aan mee te betalen. De VVD begrijpt dat dit een onwenselijke situatie is. Maar we begrijpen ook de terughoudendheid van degenen die niet deelnemen. Vaak gaat het om flinke bedragen per jaar naast alle andere vaste lasten.

De VVD maakt zich zorgen dat een verplichte reclamebelasting ten behoeve van een ondernemersfonds betekent dat ondernemers met hoge extra kosten geconfronteerd worden omdat ook de kosten die de gemeente maakt in rekening worden gebracht. Daarmee betalen ondernemers met name voor overhead en niet voor reclame activiteiten.

De VVD vindt dat het opzetten van een ondernemersfonds primair de verantwoordelijkheid is van de ondernemers zelf. Wat de VVD betreft onderzoeken de ondernemers in eerste instantie zelf welke mogelijkheden er allemaal zijn. De gemeente kan slechts een rol spelen indien overduidelijk een breed draagvlak in de hele binnenstad voor een ondernemersfonds bestaat.

Om meer duidelijkheid in deze kwestie te krijgen heeft de VVD schriftelijke vragen aan het college gesteld.Deel dit bericht met je vrienden!