Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Jong PRS aan kop bij intocht 4-daagse Dordrecht'
14jun 2011

Jong PRS aan kop bij intocht 4-daagse Dordrecht

DORDRECHT -Ondanks de zeer slechte weersvoorspellingen hebben de beide slagwerkgroepen van percussiegroep Ridderster afgelopen vrijdagavond de meer dan 5000 wandelaars van de dordtse avondvierdaagse binnengehaald.

Jong-PRS mocht zelfs de intocht aanvoeren, en leidde de zeer lange stoet met wandelaars door de overvolle Dordtse binnenstad naar het eindpunt. Ondanks de zeer jonge leeftijd (7 tot 14 jaar), deden zij dit zeer professioneel. De organiserende vereniging gaf later ook aan dat zij heel blij waren met de deelname van deze jeugdgroep, daar een avondvierdaagse ook een echt “jeugd-evenement” is,  en gaf aan dat het tegenwoordig erg bijzonder is dat een jeugdgroep ook zelfstandig kan optreden en een dergelijke grote mars aankan.

Na dweilorkest “Bar Gebeure” en het Zwijndrechtse showkorp “Jong-Holland” was de Percussiegroep zelf als laatste muziekgroep aan de beurt, en begeleidde de laatste wandelaars (ondanks de zware regenval) zonder blikken of blozen naar het eindpunt.

Naast de 4-daagse van Dordrecht, was er afgelopen week nog een hoogtepunt in het prille bestaan van PRS. De toestroom van nieuwe jeugdleden is op dit moment zo groot, dat er een 2e jeugddrumband opgestart is. Afgelopen woensdag was de eerste repetitie van deze groep, waar de jonge vereniging natuurlijk hartstikke trots op is!

Omdat de groep net gestart is, is er nog volop mogelijkheid om snel in te stromen.

Ben je tussen de 7 en 12 jaar oud, en heb je altijd al willen drummen? Kom dan eens langs op één van de repetitieavonden, of meldt je aan via de website: www.percussiegroepridderster.nl

Natuurlijk ben je ook welkom om eens te komen kijken op één van onze optredens.

Het eerstvolgende optreden is op 25 juni om 20:00 uur. De 3 slagwerkgroepen geven dan een mini-concert in het clubgebouw van Accelerando, Lindtsebenedendijk 149 in Zwijndrecht.Deel dit bericht met je vrienden!