donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Jaarkalender met foto's van Dordrecht

13 juni 2011

DORDRECHT - Er is een jaarkalander voor 2012 verschenen met historische foto's van Dordrecht.
In samenwerking met Erfgoedcentrum DiEP is een schitterende jaarkalender verschenen over Dordrecht. De kalender is een uitgave van boekhandel Vos & van der Leer en kwam tot stand in samenwerking met Erfgoedcentrum DiEP.

In de vestigingen van boekhandel Vos & van der Leer werd vaak gevraagd naar een jaarkalender over Dordrecht. Om aan deze vraag tegemoet te komen, zocht de boekhandel samenwerking met Erfgoedcentrum DiEP, het stadsarchief van Dordrecht. Het resultaat van die samenwerking is deze kalender voor 2012 met prachtige foto’s van Dordrecht. Alle foto's in deze kalender werden in de jaren vijftig van de vorige eeuw gemaakt door Adriaan Dronkert (1914–2002). Dronkert was ambtenaar bij Rijkswaterstaat en maakte fotoreportages van de Deltawerken. In zijn vrije tijd was hij een enthousiast amateurfotograaf en maakte veel foto’s van Dordrecht. Ook was hij bestuurslid van de Dordtse Amateur Fotografen en lid van Teekengenootschap Pictura. De kalender kost 12,90 euro en is exclusief te koop bij de winkels van boekhandel Vos & van der Leer en bij de studiezaal van Erfgoedcentrum DiEP.
 

 

Deel dit bericht met je vrienden!