Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Dordrecht start proef met duurzaam asfalt'
10jun 2011

Dordrecht start proef met duurzaam asfalt

DORDRECHT - Wethouder Harry Wagemakers (Duurzaamheid) heeft vanmiddag het laatste stukje van een proefvak duurzaam asfalt aan de Nieuwe Merwedeweg gelegd. Dit Ecopave C asfalt is ontwikkeld door bouwbedrijf Dura Vermeer. Bij dit asfalt is naar verwachting een CO2-reductie van veertig procent mogelijk ten opzichte van standaard asfalt.

Het proefvak aan de Nieuwe Merwedeweg is het eerste in Nederland. Ecopave C (de C staat voor cold) wordt ter plekke op omgevingstemperatuur gemengd. Dat is bijzonder omdat asfalt normaal gesproken wordt geproduceerd bij een temperatuur van 160-170 graden. Hierdoor is een CO2-reductie mogelijk tot veertig procent. Ecopave C wordt nu voor het eerst in Nederland toegepast op een weg om te kijken hoe het zich houdt onder het verkeer en wisselende weersomstandigheden.

Wethouder Harry Wagemakers legde zelf het laatste stukje asfalt en kijkt vooruit naar de toekomst. “Duurzaamheid is een van de speerpunten van ons college. We hebben stevige doelstellingen voor het besparen van energie en terugdringen van de CO2-uitstoot. Dat doen we als gemeente niet alleen, daar hebben we bedrijven en maatschappelijke instellingen hard bij nodig. Dit initiatief voor duurzaam asfalt ondersteun ik daarom graag. Innovatieve ontwikkelingen als deze zorgen ervoor dat Dordrecht stapje voor stapje duurzamer wordt.”

Ad Bruijns, Bedrijfsleider Dura Vermeer Infrastructuur Zuid West: “Dura Vermeer is volop in beweging met nieuwe asfaltproducten en toepassingen. De lage temperatuur Ecopave serie is nu volledig. Het product Ecopave C is nog niet de laatste, maar het geeft ons een goed inzicht op nieuwe mogelijkheden.”Deel dit bericht met je vrienden!