Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Standpunt fractie Beter Voor Dordt over Bestuursakkoord'
07jun 2011

Standpunt fractie Beter Voor Dordt over Bestuursakkoord

DORDRECHT - Op 31 mei 2011 werd in de Dordtse gemeenteraad het Bestuursakkoord behandeld nadat er op 24 mei 2011 al in commissieverband over werd gesproken. In het Bestuursakkoord worden verregaande zaken voorgesteld in het onderdeel over de wet Werken  naar Vermogen. Met name voor mensen in de WWB, Wajong en WSW heeft dit grote gevolgen. Grote zorg van Beter Voor Dordt is dat dit voor de werknemers van Drechtwerk zou betekenen dat een aanmerkelijk deel hun baan zal verliezen en uiteindelijk in de Bijstand terecht zal komen.

Beter Voor Dordt heeft in beide vergaderingen aangegeven dat het te vroeg was om een standpunt in te nemen. Dit omdat er nog gesprekken in de 2e kamer en gesprekken tussen het kabinet en de VNG plaats zouden vinden.

In de raadsvergadering van 31 mei 2011 werd dit standpunt door de oppositiepartijen hevig bekritiseerd. Het standpunt van de PVDA, D´66, Groen Links en de VSP was dat de raad het Bestuursakkoord zoals het er op dat moment lag, zou moeten verwerpen. Inmiddels is door VNG het advies gegeven aan de gemeenten om het Bestuursakkoord goed te keuren MET UITZONDERING VAN het gedeelte over de Wet Werken naar Vermogen

Beter Voor Dordt is het met dit standpunt eens. Reden hiervoor is dat hiermee het goede uit het Bestuursakkoord wordt behouden maar het gedeelte waar Beter Voor Dordt grote moeite mee had, uit dit akkoord verdwijnt.

Ingezonden door: A van Wensen(beter voor Dordt)Deel dit bericht met je vrienden!