Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Perspektief Dordrecht komt bij de bibliotheek in huis'
06jun 2011

Perspektief Dordrecht komt bij de bibliotheek in huis

DORDRECHT - Door het verdwijnen van de structurele subsidie moet Stichting Perspektief Dordrecht deze zomer noodgedwongen uit haar pand aan de Steegoversloot vertrekken. De bibliotheek heeft de stichting aangeboden zich te huisvesten in de Centrale Bibliotheek te Dordrecht en gebruik te maken van enige faciliteiten. Perspektief heeft deze helpende hand van harte aangenomen.  Ze blijft een zelfstandige stichting die zich blijft inzetten voor literaire activiteiten in Dordrecht. Vanaf juli richten medewerkers van Perspektief Dordrecht binnen de bibliotheek een kantoor in van waaruit zij haar activiteiten kan voortzetten.

Samenwerking
De Bibliotheek A tot Z draagt de literaire activiteiten in de stad een warm hart toe en wil deze waar mogelijk ondersteunen. Perspektief Dordrecht en de bibliotheek werken al vele jaren met elkaar. Samen met Stichting ToBe zitten ze in het open samenwerkingsverband De Letteren Spreken. Bij de bibliotheek kwam in het pand aan de Groenmarkt ruimte beschikbaar zodat zij Perspektief Dordrecht kon aanbieden hiervan gebruik te maken. Dit tot ieders tevredenheid. Het delen van faciliteiten is kostenbesparend en samenwerking kan nu nog makkelijker plaatsvinden. De activiteiten liggen immers in elkaars verlengde. Verder blijft het op deze manier mogelijk jarenlang vrijwilligerswerk dat gericht is op het stimuleren van literatuur, te behouden.

Perspektief
Op het literaire genootschap Diversa sed Una en de Openbare Bibliotheek na behoort Stichting Perspektief Dordrecht tot de oudste van de literaire organisaties van Dordrecht. De stichting is door de jaren heen een constante factor in het cultuurbeleid van de gemeente Dordrecht geweest.
Perspektief stelt zich ten doel binnen de stad Dordrecht de cultuur van taal, letteren en kennisverwerving daarvan, te stimuleren en ontwikkelen. Om dit doel te bereiken tracht zij op literair terrein activiteiten te ontwikkelen voor zowel de Dordtse bevolking, als in taal en letteren geïnteresseerden van buiten Dordrecht. In haar bestaan heeft de stichting een grote diversiteit aan activiteiten van culturele aard ontwikkeld, die verdiepend maar ook verstrooiend/ publiekgericht van karakter zijn en aansluiten bij landelijke literaire acties en evenementen.

Zie ook:
‘Boek aan Huis’, een service voor aan huis aan gebonden bibliotheekleden (za, 14 mei 2011)


Deel dit bericht met je vrienden!