Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gasten uit heel Europa lovend over Dordrecht'
06jun 2011

Gasten uit heel Europa lovend over Dordrecht

DORDRECHT - Tijdens het Hemelvaartweekend hebben zo’n 100 mensen uit heel Europa, van Finland tot Oostenrijk, een bezoek gebracht aan Dordrecht. Ze waren uitgenodigd door de Dordtse Ronde Tafel 23, een serviceclub voor mannen tot 40 jaar die zich al jaren inzet voor het goede doel.  Afgevaardigden van Ronde Tafels uit andere landen verbleven een heel weekend in Dordrecht en waren onder de indruk van alles wat de stad en omgeving te bieden heeft.

Het was de eerste keer dat de afdeling ‘Dordrecht” de zogenoemde Euromeeting organiseerde. De Euromeeting wordt ieder jaar tijdens het Hemelvaartweekend gehouden. Voor het eerst in het 61-jarig bestaan van de club, nam Dordrecht de organisatie voor zijn rekening.

Afgelopen vrijdag werden de internationale gasten ontvangen door burgemeester Arno Brok in de ontvangstruimte van Intree Dordrecht. Hij deed dat door iedereen welkom te heten in de eigen taal. Daarna stonden er meer dan 100 fietsen klaar om de stad te verkennen. De gasten bezochten de molen op de Noordendijk, de Grote Kerk, het Wantijpark en distilleerderij Rutte. Dordrecht per fiets ontdekken is voor veel buitenlanders zeer bijzonder. De “tafelaars”  genoten zichtbaar van de oudste stad van Holland.

Zaterdag werd een groot deel van de dag doorgebracht in de Hollandse Biesbosch. Er werd een tocht gemaakt op de fluisterboot, daarna stapte iedereen in een kano. Uiteraard werkte het weer goed mee om er een geweldige dag van te maken. Het weekend werd zaterdagavond afgesloten met een galadiner in het Wantijpaviljoen. Volgend jaar wordt de Euromeeting gehouden in het Oostenrijkse St. Veit/Glanz.

 Deel dit bericht met je vrienden!