donderdag 21 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Man onder invloed rijdt tegen vangrail

3 juni 2011

DORDRECHT -Een 46-jarige man uit Ijzendijke is donderdagmiddag 2 juni aangehouden voor het rijden onder invloed. Een 44-jarige vrouw uit Zwijndrecht reed over de A16 in de richting van Breda, toen voor haar een auto plots tegen de vangrail aanreed en vervolgens doorreed.

De vrouw vertrouwde het niet en bleef achter de auto aanrijden die de weg slingerend en met wisselende snelheden vervolgde. Toen de auto bij de Zuidpunt de weg afging, belde de vrouw de politie. Toen deze ter plaatse kwam, was de auto alweer vertrokken. Aan de hand van het kenteken wisten agenten de auto op de A17 te traceren en ter hoogte van Standdaarbuiten aan de Markweg tot een stoppen te brengen.

Toen de agenten een blaastest afnamen, blies de man een F waarop hij werd aangehouden. Met een ademanalyse werd op het bureau een promillage van 820 ug/l gemeten, terwijl het maximum op 220 ug/l ligt. De man kreeg een rijverbod opgelegd van 10 uur, zijn rijbewijs werd ingevorderd waarna hij na verhoor werd heengezonden. De politie maakte proces-verbaal op tegen de man.

 

Lees meer over:

A16 auto vangrail
Deel dit bericht met je vrienden!