Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Werkzaamheden Laan der VN gestart'
01jun 2011

Werkzaamheden Laan der VN gestart

DORDRECHT -Maandag 30 mei is de gemeente gestart met de werkzaamheden aan de Laan der Verenigde Naties. Deze doorgaande route van Dordrecht is hard toe aan onderhoud. Dit geldt voor de fundering van de weg, het asfalt, het groen, de verkeersinstallaties en de verlichting. Het groot onderhoud aan de Laan der VN is verdeeld in twee fasen. Deze zomer wordt fase 1 uitgevoerd, het gedeelte vanaf de Nassauweg tot aan de kruising met de Karel Doormanweg. De gemeente verwachteind juli deze fase af te ronden. Alleen de groenvoorzieningen op en langs de Laan der VN worden later uitgevoerd.

Wat gaan we doen?
Tussen de Nassauweg en de Karel Doormanweg wordt het asfalt van de Laan der VN hersteld en vervangen. Op verschillede locaties wordt ook de fundering van de weg vervangen. De kruispunten van de Laan der VN met de S.M. Hugo van Gijnweg en de Thorbeckelaan worden aangepast, zodat het voor fietsers veiliger wordt om over te steken en er vanuit de wijken een aparte busbaan bij de verkeerslichten komt.

Voorbereidende werkzaamheden
De aannemer voert het werk in verschillende fasen uit. De eerste twee weken van juni worden de voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd, zoals het werk aan kabels en leidingen en het uitbreiden van het asfalt op sommige kruispunten. Tijdens deze werkzaamheden zijn enkele wegafzettingen nodig. Hierdoor moeten weggebruikers soms een klein stukje omrijden om op hun plaats van bestemming te komen.

Herstellen van het asfalt
In de weekenden van 18-19 juni, 25-26 juni en 16-17 juli vinden de herstelwerkzaamheden aan de fundering van de weg en het asfalt plaats. Tijdens deze weekenden is steeds één rijrichting helemaal afgesloten. De werkzaamheden in de weekenden starten op vrijdagavond om 21.00 uur en duren tot maandagmorgen 6.00 uur. De aannemer werkt dag en nacht door. Hierdoor kunnen omwonenden geluidsoverlast ondervinden van de werkzaamheden.

Beperkt aantal rijbanen
Vanaf maandag 13 juni tot en met vrijdag 22 juli is er op de Laan der VN in iedere richting maar één rijbaan beschikbaar. Tijdens deze periode wordt gewerkt aan de nieuwe verkeerslichten, de bijbehorende installaties en de verlichting op de Laan der VN.

Omleidingen
Tijdens de werkzaamheden worden omleidingen ingesteld. Deze worden met informatieborden aangegeven. Meer informatie over de werkzaamheden en de omleidingen kunt u vinden op de website www.dordrecht.nl/laandervn.Deel dit bericht met je vrienden!