zaterdag 28 november 2020

Alles over Dordrecht

Diny Koppens: Dordtse burgemeester is wel degelijk een buikspreekpop

1 juni 2011 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - (Dordrecht.net geeft ruimte aan persoonlijke meningen. Diny Koppens is een oud-raadslid in Dordrecht)

"In het AD van woensdag 1 juni spreekt burgemeester Brok van Dordrecht de beschuldigingen als ware hij een spreekbuis van de VVD vanuit Groen Links en PvdA tegen. Brok heeft in de media voortijdig aangegeven dat de gemeenteraad en de Drechtraad in gingen stemmen met het Bestuurs Akkoord van de VNG nog voor dat dit was besproken in de afzonderlijke gemeenteraden. Door zo te handelen ging hij voor zijn beurt en dat is ongepast en respectloos naar de raadsleden.

Hij gaf bij de bespreking in de raad afgelopen dinsdag aan dat hij absoluut niet fungeerde als 'buikspreekpop' van de VVD of VNG, en betitelde de kritiek van de oppositie als 'staatsrechtelijk onjuist'.Maar het gaat hier niet om staatsrecht, maar om integriteit en belangenverstrengeling.
Brok had zich daarom afgelopen dinsdag moeten onthouden van elk inhoudelijk commentaar en had niet mogen deelnemen aan de beraadslagingen in de raad over dit onderwerp. Immers: raadsleden die deel uitmaken van belangenorganisaties nemen bij beraadslagingen over deze organisaties afstand van de beraadslagingen om elke vorm van subjectiviteit te mijden. Dat is een integriteitscode.

Brok heeft maar liefst drie (!) nevenfuncties binnen de VNG waarvan een als bestuurder, en dus medeverantwoordelijk voor de totstandkoming van het Akkoord. Daarnaast is de voorzitter van de VNG een VVD-er, en de grondslag voor dit akkoord ligt in het regeerakkoord van een kabinet dat wordt geleid door een VVD-er.
Hoezo, Brok geen spreekbuis? Dan noem ik het 'doorgeefluik', maar kosjer is het niet.
Als Sleeking nog in de oppositie had gezeten had hij gehakt van hem gemaakt."

Zie ook:

Lees meer over:

burgemeester VNG brok diny koppens
Deel dit bericht met je vrienden!