woensdag 23 september 2020

Alles over Dordrecht

Ruud van der Ven schrijft boek over alternatieve zorg in Nederlandse ziekenhuizen

1 juni 2011

DORDRECHT - Dordtenaar drs. Ruud van der Ven heeft een nieuw wetenschappelijk boek geschreven over complementaire en alternatieve zorg in de Nederlandse ziekenhuizen. Hiervoor heeft de schrijver interviews en anonieme enquetes afgenomen, die verzonden zijn aan 82 ziekenhuizen in Nederland.

De inhoud van het boek is als volgt:

Titel: Complementaire en alternatieve zorg in de Nederlandse ziekenhuizen. Beschrijving van een ontwikkeling

In onze huidige samenleving, met een groeiend aantal chronisch zieken, wordt de roep om een meer persoonlijke en warme medische zorg steeds luider. Deze zogenoemde ‘High Touch’ stelt de mens als geheel centraal en niet meer als alleen de kwaal of het ziektebeeld. Deze holistische benadering past naadloos bij het motto van het Planetree-concept, namelijk: ‘Putting patients first’. Een aantal Nederlandse ziekenhuizen en zorginstellingen hebben zich al bij dit concept aangesloten, waar naast de reguliere zorg meer ruimte is voor complementaire en alternatieve zorg.

Deze complementaire zorg komt niet in de plaats van de reguliere zorg maar vult deze aan, waarbij de aandacht verschuift van cure naar care. Deze ontwikkeling is in meerdere of mindere mate momenteel ook in andere ziekenhuizen en zorginstellingen (zonder de Planetreesignatuur) merkbaar. Zo bestaat er in tegenstelling tot vroeger een grotere openheid voor zaken als mindfulness, aromaverneveling, therapeutic touch, yoga, massagetherapie, visualisatieoefeningen, hypnose en dergelijke. Daarnaast is er meer aandacht voor de inrichting, een helende omgeving met rusthoekjes, harmonische kleuren, natuur enzovoorts. In dit boek volgt een heldere beschrijving van deze ontwikkeling.

Van der Ven heeft alternatieve therapieën wetenschappelijk en Bijbels getoetst in het in juni 2011 te verschijnen boek Genezing uit het Oosten. Alternatieve therapieën getoetst (uitgeverij Voorhoeve te Utrecht). Dit is een werk dat geschikt is voor een breed publiek.

Van de hand van drs. R. van der Ven verschenen eerder:
Niemand anders dan Jezus alleen. Een ex-natuurarts vertelt over de enige weg uit een occulte nachtmerrie (1993)
Van kwaal tot erger? Alternatieve geneeswijzen besproken door een ex-natuurarts (1997)
Dossier T.B. Joshua. Genezing in breder perspectief (2003)
Sluiers over de Schrift. Uitkomen in een andere wereld? (2006)

Extra informatie:

Beschikbaarheid:  Leverbaar
Productsoort:  Paperback
Uitgever:  Johannes Multimedia / JMM
Omvang:  298 pag. 17 x 24 cm
ISBN/Art.nr.:  9789057983986
Prijs:  € 22,50

Bestellen kan via www.johannes-multimedia.nl/product_info.php/products_id/5909

Deel dit bericht met je vrienden!