Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gratis bibliotheekpas na inschrijving De Regenboog'
31mei 2011

Gratis bibliotheekpas na inschrijving De Regenboog

DORDRECHT - Leerlingen die worden ingeschreven op peuterspeelzaal of basisschool De Regenboog in Dordrecht kunnen rechtstreeks en kosteloos lid worden van de Bibliotheek A tot Z. Het inschrijfgeld van 2 euro voor een abonnement hoeft dan niet meer betaald te worden. Het initiatief vloeit voort uit de jarenlange samenwerking tussen de basisschool en de bibliotheek.

Als ouders hun kinderen inschrijven bij De Regenboog, krijgen ze een aanmeldingsformulier van de Bibliotheek A tot Z. Hiermee kunnen ze hun zoon of dochter gratis lid maken van de bibliotheek. Normaal betalen ouders 2 euro inschrijfgeld voor hun zoon of dochter. De vaders en moeders kunnen het formulier invullen en dit op school inleveren. Na een week ligt de bibliotheekpas op school klaar met daarbij een begeleidende brief voor de ouders. Hierna kan het kind meteen gebruik maken van de materialen en diensten van de bibliotheek.

In deze welkomstbrief die samen met de pas wordt verzonden, worden de ouders uitgenodigd om samen met hun dochter of zoon langs te komen voor een rondleiding door één van de bibliotheekvestigingen in Dordrecht. Tijdens het bezoek kan uitleg gegeven worden over de diensten en materialen en krijgt het kind een welkomstasje cadeau.

Het initiatief is in april gestart en loopt nog zeker door tot aan het einde van het schooljaar 2011-2012.Deel dit bericht met je vrienden!