Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Veulen van minipaard Silver heet Jewel Namenwedstrijd Weizigt groot succes'
27mei 2011

Veulen van minipaard Silver heet Jewel Namenwedstrijd Weizigt groot succes

DORDRECHT - Het veulen van minipaardje Silver, dat onlangs op Stadsboerderij Weizigt werd geboren is niet meer naamloos. Uit de vele inzendingen heeft de jury een naam gekozen die het beestje eer aan doet: Jewel.

In de nacht van 8 op 9 mei beviel op Stadsboerderij Weizigt minipaardje Silver geheel op eigen kracht van een prachtige minidochter: een veulentje van amper 65 centimeter hoog. Voor bezoekers die de dagen daarna Silver en haar veulen kwamen bezoeken was er chocola met muisjes. Inmiddels genieten moeder en haar dochter in de wei van het voorjaarsweer en laten ze zich graag aaien door het publiek!

Naam
Voor het bedenken van een naam riep Weizigt nogmaals de hulp in van Dordtenaren en Drechtstedelingen. En die oproep was niet aan dovemansoren gericht. Via acht vol geschreven postervellen op de Stadsboerderij en via e-mail werden vele creatieve voorstellen gedaan. Zo waren er namen als Black Berry, Darling en Beauty. Maar ook oer Hollandse namen als Trippel of exotische namen als Aisha werden het beestje toebedeeld.

Geboortegolf
Het paardje is een hoogtepunt in de reeks van geboorten op de Stadsboerderij. Sinds de  opening, afgelopen januari, werd er al meerdere malen beschuit met muisjes uitgedeeld. Maar liefst drie lammetjes, twee bokjes en één dwerggeitje zagen het levenslicht in de duurzaamste Stadsboerderij van Nederland.

Bezoek
Een bezoekje brengen aan Silver en haar veulen en aan de andere bewoners van  Stadsboerderij Weizigt? Dat kan dagelijks tussen 9.00 en 17.00 uur. Om 16.00 uur is het voedertijd.
Meer informatie: Weizigt-nmc@dordrecht.nlDeel dit bericht met je vrienden!