Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Jacht in nood op Haringvliet'
24mei 2011

Jacht in nood op Haringvliet

DORDRECHT - Tijdens een krachtige Zuid-Westen windkracht zes is het zeiljacht “Lotus” in problemen geraakt op het Haringvliet, nabij de Oostkop van het eiland Tiengemeten. Averij aan de tuigage van het jacht maakte dat de jachtschipper een noodmelding maakte. De reddingboot ‘KBW 1910’ van KNRM reddingstation Dordrecht hielp het jacht uit de benarde situatie en bracht deze veilig naar de Volkeraksluis.

Een dagje zeilen met een zeilboot die net was gekocht, liep anders af dan gedacht. Het zeiljacht ‘Lotus’ verliet de haven van Middelharnis richting het Volkerak. Ter hoogte van de oostkop van het eiland Tiengemeten op het Haringvliet, kreeg het jacht averij aan de tuigage. De rolfok weigerde dienst en rolde de fok niet verder op. De bemanning van het jacht kon de problemen niet de oplossen en raakte lichtelijk in paniek en deed een noodoproep.

De reddingboot ‘KBW 1910’ verliet snel het reddingstation en zette direct koers richting het Haringvliet. Bij het zeiljacht aangekomen zijn twee opstappers overgezet die de situatie aan boord gestabiliseerd hebben. Door de slechte weersomstandigheden en golfhoogte van een meter, gaf de uitgeputte jachtschipper het roer over aan de reddingbootbemanning. Uiteindelijk is het jacht veilig afgemeerd bij de Volkeraksluizen.

Vrijwillig het water op bij nacht en ontij
Bij de KNRM in Dordrecht draait alles om vrijwilligerswerk.  Het reddingswerk kan niet bestaan zonder de 27 vrijwilligers. Met hart en ziel zijn velen al jaren verbonden aan hun reddingstation. 365 dagen per jaar staan ze klaar. Niet elke dag voor een redding, maar wel 24 uur per dag beschikbaar. Voor échte reddingen en dankbare hulpverleningen.

De vrijwilligers kunnen hun werk doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die de KNRM een warm hart toedragen. En voor die mensen is Reddingbootdag. Want deze Redders aan de wal, zoals de KNRM haar donateurs noemt, steunen de redders niet alleen met een vaste vrijwillige bijdrage, maar daarnaast vormen zij een morele achterban voor de redders.

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij werd in 1824 bij wijze van particulier initiatief opgericht. En nog altijd werkt de landelijke hulpverleningsorganisatie geheel zelfstandig, zonder subsidies van de overheid. Kijk voor meer informatie op http://www.knrm.nl.Deel dit bericht met je vrienden!