maandag 18 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Willige Dame: Verrassende kampioen uit Dordrecht

13 mei 2011

DORDRECHT - Min of meer verrassend is de Willige dame uit Dordrecht kampioen van de RSB geworden. Het is ook voor de  eerste keer in de geschiedenis van de  club”. Zo haalde RSB-competitieleider Sander de Groot de vertegenwoordiger van de schaaksoos, Cor Paans, naar voren op de ledenvergadering van de RSB. Paans is de voorzitter van de club en was één van de oprichters. Vanaf 1987 is poffertjessalon Visser de thuisbasis en vanaf 1992 doet de club mee aan de RSB competitie met twee achttallen.

De Dordtse club wist in de slotronde net Spijkenisse te passeren in de hoogste klasse van de RSB. Die ploeg won overigens wel de RSB-beker en kreeg ook van Sander de Groot een passend woord.

Sander de Groot nam overigens de tijd om voor het oog van Ab Scheel film en foto) alle kampioenen te huldigen. Met name de vertegenwoordiger van Charlois/Europoort (André Osinga) kwam vaak in beeld.  Op de site van de RSB is er meer over te zien.

Speciale aandacht was er ook voor de mogelijkheden van de oudere schaker. De RSB promoot de zogeheten Schaakvesten en dat is meer dan schaken alleen. Dat seniorenschaak het goed doet, blijkt ook uit de berichten van de donderdag-overdag club in Dordrecht, de Klockelaer.

De Willige Dame 1 en Spijkenisse 2 maken van hun rechten gebruik om naar de landelijke competitie te promoveren. Op 17 september debuteert de Willige dame – uit of thuis - op dit  niveau. Spijkenisse 2 speelde al eerder derde klasse KNSB.  De Willige Dame kan in de horecazaak Visser op zaterdag niet terecht. De club hoopt in de binnenstad van Dordrecht op loopafstand van het eigen clublokaal op de zaterdagmiddag een mooi alternatief te vinden, dat goed te vinden is voor (schaak) publiek.

Lees meer over:

schaken de willige dame
Deel dit bericht met je vrienden!