Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'BVFP-Dordrecht gaat naar de Hoge Raad'
12mei 2011

BVFP-Dordrecht gaat naar de Hoge Raad

DORDRECHT - Kern van het geschil is dat door lekke- drainerende gemeenteriolen grondwater is weggelopen, houten funderingspalen droog zijn komen staan en weggerot. De gemiddelde funderingsherstelkosten zijn € 60.000 per woning.

Op 17 januari heeft het Gerechtshof in Den Haag uitspraak gedaan in hoger beroep in deze zaak van de Belangen Vereniging Funderings Problematiek (BVFP) in Dordrecht tegen de gemeente Dordrecht. Voor bestuur en leden een zeer teleurstellende uitspraak.

Het bestuur van de BVFP heeft daarop een cassatieonderzoek in laten stellen. In de Algemene Leden Vergadering op 11 mei is dat toegelicht door de cassatieadvocaat Mr J.P. Heering en zijn vragen van de leden  beantwoord.

Gesteld kan worden dat het Gerechtshof op juridisch-technische wijze onjuist is omgegaan met de gestelde opstalaansprakelijkheid. Overige overwegingen van het hof berusten op een zeer onwelwillende en daarmee nauwelijks begrijpelijke lezing van de processtukken.

Op basis van het positieve cassatieadvies heeft de Algemene Leden Vergadering unaniem besloten de procedure bij de Hoge Raad in te zetten.Deel dit bericht met je vrienden!