dinsdag 22 september 2020

Alles over Dordrecht

FC Dordrecht sluit competitie met verlies tegen RBC

7 mei 2011 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - FC Dordrecht heeft op vrijdag 6 mei de laatste competitiewedstrijd tegen RBC Roosendaal met 3-2 verloren. De ploeg van trainer Henny Lee, die in Brabant afscheid nam van FC Dordrecht, had nog een minieme mogelijkheid om de felbegeerde play-offs te bereiken. In het veld was duidelijk te merken dat FC Dordrecht niet meer geloofde in een wonder. Voor hekkensluiter RBC Roosendaal was het erop of eronder in de strijd tegen degradatie. De Brabanders moesten winnen om niet af te zinken naar de Topklasse.

De thuisploeg kwam door een doelpunt van Pepijn Veerman op voorsprong, maar FC Dordrecht maakte kort daarna gelijk via Renaldo Jongebloet: 1-1. Vlak na rust zette Santy Hulst de gasten zelfs op voorsprong (1-2), maar Melvin de Leeuw zorgde met twee doelpunten voor opluchting aan Roosendaalse kant.

Almere City FC is door een 1-0 nederlaag bij FC Den Bosch laatste geworden in de Jupiler League en degradeert daardoor naar de Topklasse. FC Dordrecht is de competitie geëindigd als elfde.

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!