Alles over Dordrecht...
30apr 2011

Nomineren voor Dordtse historische kalender tot 2035

DORDRECHT - Erfgoedcentrum DiEP geeft een ieder inmiddels tot het jaartal 2035 de kans om historische feiten uit het verleden naar de toekomst toe vast te leggen.

De Dordtse Historische kalender is daarvoor het middel dat in januari 2010 officieel in het Hof werd gelanceerd. Steeds meer feiten krijgen er een plek op.

Gebeurtenissen op de kalender zijn steeds vaker een aanleiding om iets mee te doen in de stad. Onlangs brachten zowel Ad De Dordtenaar als de Stem van Dordt een pagina over de Dordtse Leendert Keesmaat, die op 20 april 1911 werd geboren. Hij werd in 1941 één van de achttien doden in het gedicht van Jan Campert.. Kees van Tol noemt zijn historische pagina in AD De Dordtenaar de Tijdreis. Zo haalt hij feiten uit het verleden op om die te vertalen in het heden. De kalender wordt in zijn artikelen alijd als vertrekpunt genoemd en dat past geheel in de formule van de Dordtse historische kalender.

De naam Keesmaat valt ook op 4 mei tijdens een herdenkingsbijeenkomst die vooraf gaat aan de dodenherdenking op het Sumatraplein.  Psalm 43 had hij op de lippen op zijn laatste dag in de cel (13 maart 1941).

 

 Deel dit bericht met je vrienden!