Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gemeente stopt subsidie voor straatfeesten'
29apr 2011

Gemeente stopt subsidie voor straatfeesten

DORDRECHT - Al enige jaren subsidieert de gemeente Dordrecht initiatieven van bewoners om een straat- of winterfeest te organiseren. Elk jaar ontving de gemeente meer aanvragen van enthousiaste bewoners. Voor veel straten is een straat- of winterfeest een jaarlijkse traditie geworden.

De gemeente is aan de slag met een nieuwe kijk op welzijn. Dit is vooral gericht op het ondersteunen van Dordtenaren die hulp nodig hebben bij het deelnemen aan de samenleving. Ook zijn op het gebied van welzijn bezuinigingen noodzakelijk. In die zoektocht naar bezuinigingen binnen de gemeente is besloten per januari 2011 de subsidie voor straat- en winterfeesten stop te zetten. Dit levert de gemeente een structurele bezuiniging op van ongeveer 60.000 euro.

De gemeente hoopt en verwacht dat er, ondanks het wegvallen van de subsidie, toch nog vele straatfeesten op initiatief van bewoners worden gevierd.

Gaat u een straatfeest organiseren, vergeet u dan niet te controleren of u een vergunning nodig heeft. Dit kunt u doen via www.dordrecht.nl/antwoord (zoek op: ‘vergunning evenement’).Deel dit bericht met je vrienden!