Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Erasmus University College niet in Dordrecht'
28apr 2011

Erasmus University College niet in Dordrecht

DORDRECHT - Het College van Bestuur van de Erasmus Universiteit heeft 28 april het besluit genomen om het Erasmus University College (EUC) niet in Dordrecht te vestigen. Het College van burgemeester en wethouders van de Gemeente Dordrecht spreekt zijn teleurstelling hierover uit.

Dordrecht zet al enige jaren in op het versterken van de historische kwaliteit van de stad en op een kwalitatief goed voorzieningenniveau. Een stad waar het prettig wonen, werken en verblijven is, nu en in de toekomst. Het doorontwikkelen van een gunstige arbeidsmarkt is een speerpunt van het huidige college. Onderdeel hiervan is het realiseren van meer Hoger Onderwijs in de regio. Een University College maakt hier deel van uit.  

Momenteel studeren er ruim 1250 HBO studenten in Dordrecht aan de ABC Hogeschool, HBO Da Vinci College, Hogeschool Inholland en de Hogeschool Rotterdam. Daarnaast zullen er in Dordrecht begin september 2011 nog twee Associate Degree opleidingen in de richtingen Bedrijfseconomie en Engineering door Inholland en Hogeschool Rotterdam samen met het Da Vinci College van start gaan. De goede samenwerking met de hogescholen zal in de toekomst leiden tot meer HBO opleidingen in Dordrecht.

Het realiseren van een University College in de Dordtse binnenstad blijft - naast vele andere initiatieven om het hoger onderwijs in Dordrecht op de kaart te zetten - hoog op de verlanglijst staan. De gemeente ontwikkelt daartoe de komende tijd nieuwe initiatieven.Deel dit bericht met je vrienden!