maandag 27 september 2021

Alles over Dordrecht

Verdachte bijt agente in duim

28 april 2011

DORDRECHT - Een agente van de politie in Dordrecht is op 27 april gewond geraakt bij de staandehouding van een 24-jarige man uit Dordrecht. De agente reed als biker met een collega op de Colijnstraat toen ze rond 15.30 uur de bewuste man op straat zagen staan. De agenten herkenden hem en wisten dat hij nog twee boetes had openstaan.

Bij het zien van de agenten stapte de man op zijn fiets om van hen weg te rijden, maar dat wisten de bikers te voorkomen door hun fietsen voor die van de man te zetten. Toen de man toch wilde weggaan, pakte de mannelijke agent hem beet om de vlucht te voorkomen en ontstond er een worsteling. De agente hielp haar collega mee de verdachte onder controle te krijgen, maar in plaats van rustig te worden, beet hij haar hard in haar duim. De agente liep een forse kneuzing op en heeft zich bij de spoedeisende hulp van het ziekenhuis laten behandelen en heeft zich ziek moeten melden.

De mannelijke agent liep in de worsteling een pijnlijke knie op. Pas nadat de agenten dreigden pepperspray te gebruiken werd verdachte kalmer. Hij werd aangehouden op verdenking van mishandeling, bedreiging en belediging. Bij zijn aanhouding uitte de man namelijk meermalen diverse dreigementen en beledigingen richting de agenten. Zij hebben hiervan aangifte gedaan. Hij is in verzekering gesteld.

Deel dit bericht met je vrienden!