Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Schouwburg Kunstmin zoekt vrouwen voor de seizoensafsluiting Ringside'
23apr 2011

Schouwburg Kunstmin zoekt vrouwen voor de seizoensafsluiting Ringside

DORDRECHT - Schouwburg Kunstmin sluit dit seizoen af met de internationaal succesvolle voorstelling Ringside van Mem Morrison Company uit Groot Brittannië. Ringside speelde al met succes in Singapore, Australië, Birmingham en the Fringe Festival in Edinghburg.

De voorstellingen vinden plaats in de Kunstkerk te Dordrecht van donderdag 26 tot en met zaterdag 28 mei. Ringside neemt het publiek mee naar een Turks Cypriotische bruiloft. Het beleeft de rituelen die daar bij horen, zowel de plezierige- als de horrorrituelen. Mem Morrison laat in deze setting zien hoe de mens behoefte heeft om bij een cultuur, familie en bij iemand te horen. Via koptelefoons is livemuziek en de spaarzame teksten van de hoofdpersoon te horen.

De toeschouwers worden meegenomen in het verhaal van iemand die worstelt met zijn (sexuele) identiteit, het moderne Westerse - en het Turks Cypriotisch leven. Maarten Verhoef, directeur Schouwburg Kunstmin, zag de voorstelling tijdens het Edinburgh Fringe Festival en was diep onder de indruk. ‘De voorstelling voelt als een verre reis, waarin je betrokken raakt bij een ogenschijnlijk onschuldig feestje.’

Naast performer Mem Morrison is een zeer belangrijke en essentiële rol weggelegd voor vrouwen met een cultureel diverse achtergrond. Zij spelen de rol van potentiële vrouwen en huwelijksgasten. Wij zijn dan ook op zoek naar enthousiaste vrouwen vanaf 18 jaar die hieraan mee willen doen.

Meer informatie over zijn werk vindt u op de website: www.artsadmin.co.uk/projects/ringside of bekijk het filmpje over Ringside op http://vimeo.com/groups/13362/videos/10839769

Het project bestaat uit een intensief voorbereidingstraject en de speelreeks. Repetities:
za 21/zo 22 mei: 11.00 – 17.00 uur
ma 23/wo 25 mei: 19.00 – 22.00 uur
Op de eerste voorstellingsdag wordt u om 14.00 uur verwacht voor een generale repetitie. De voorstelling begint om 20.30 uur. De overige speeldagen (vrij en zaterdag) wordt u later verwacht.

Heeft u zin om mee te doen aan deze unieke gebeurtenis? Mail dan uw naam, geboortedatum en telefoonnummer voor 1 mei naar Susan Duwel sim.duwel of bel (ook voor meer informatie) naar 078 – 639 79 75.Deel dit bericht met je vrienden!