Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Strippenkaart verdwijnt op 19 mei 2011 in Zuid-Holland'
21apr 2011

Strippenkaart verdwijnt op 19 mei 2011 in Zuid-Holland

ZUIDHOLLAND - Vanaf donderdag 19 mei 2011 kan bij de vervoerbedrijven Arriva, Connexxion, HTM en Veolia Transport en de Waterbus alleen nog met de OV-chipkaart gereisd worden. De nationale strippenkaart is dan niet meer geldig. Voor reizigers met een abonnement verandert er voorlopig nog niets.

Klaar voor de OV-chipkaart
Het Stadsgewest Haaglanden, de provincie Zuid-Holland en de vervoersbedrijven kregen al eerder toestemming van het ministerie van Infrastructuur en Milieu om (op 3 februari 2011) de strippenkaart af te schaffen. Na een debat eind januari in de Tweede Kamer, besloot de minister dit besluit uit te stellen en een onderzoek te laten uitvoeren naar de fraudegevoeligheid van de OV-chipkaart. Inmiddels heeft het onderzoek plaatsgevonden en ziet de minister geen reden om het afschaffen van de strippenkaart langer uit te stellen.

Abonnementen
Het huidige assortiment aan (ster)abonnementen blijft in 2011 gewoon bestaan. In de loop van dit jaar willen de provincie en het Stadsgewest een besluit nemen over de abonnementen.Deel dit bericht met je vrienden!