Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Kinderbadje Wantijpark eerder open'
21apr 2011

Kinderbadje Wantijpark eerder open

DORDRECHT - Omdat komend paasweekend prachtig weer wordt voorspeld, gaat het kinderbadje in het Wantijpark weer open. Ouders kunnen vanaf vrijdag 22 april hun kleine kinderen laten spelen in het kinderbadje.

Het kinderbadje met de paddenstoel is te vinden achter het Wantijpaviljoen. In de zomermaanden (vanaf begin mei tot eind september) vult de gemeente het kinderbadje in het Wantijpark met water. Dit gebeurt alleen als luchttemperatuur 22°C of hoger is en als het zonnig tot half bewolkt en rustig weer is.

Het water van het badje wordt elke dag ververst. Als het goed weer is, laten medewerkers van de gemeente het badje ’s morgens vol lopen, zodat ouders en hun kinderen vanaf 9.30 uur kunnen genieten van het kinderbadje. ’s Avonds om 19.00 uur laten de medewerkers het weer leeglopen. Het gebruik van het kinderbadje is geheel voor eigen risico. Zorgt u er dus voor dat de kinderen altijd onder toezicht van een volwassene spelen.

Overlast
De afgelopen maanden is er meerdere keren veel rotzooi gevonden bij het kinderbadje. De gemeente heeft daardoor veel werk aan het onderhoud van het badje en de omgeving. Daarom vragen wij alle bezoekers om zoveel mogelijk afval in de afvalbakken te gooien of mee te nemen naar huis. Ook vragen wij u eventuele overlast bij het kinderbadje te melden. U kunt dit doen bij de Wijklijn op telefoonnummer 14 078, of u kunt bellen met de politie op 0900-8844.

Wilt u weten wanneer het badje gevuld wordt?
Het kinderbadje wordt alleen bij mooi weer gevuld met water. De gemeente maakt voor de weersvoorspelling gebruik van een sms-service via www.weerplaza.nl. U kunt deze (betaalde) service ook zelf downloaden om te weten wanneer het badje gevuld wordt.Deel dit bericht met je vrienden!