Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Schoolkinderen vullen bloembakken Houthavenplein'
18apr 2011

Schoolkinderen vullen bloembakken Houthavenplein

DORDRECHT - Samen de buurt mooier maken
Op woensdag 20 april, om 11.00 uur, vullen kinderen van de Mariaschool de nieuwe bloembakken op het Houthavenplein met plantjes. De bloembakken zijn een resultaat van het project ‘Samen de buurt mooier maken’.

Bewoners van het Houthavenplein hebben de bloembakken aangevraagd via het project ‘Samen de buurt mooier maken’. De gemeente heeft vier bloembakken rondom het grote plein neergezet. De Mariaschool heeft een aantal van de plantjes gedoneerd waarmee de kinderen de bloembakken vullen.

Samen de buurt mooier maken
De gemeente wil inwoners graag meer betrekken bij het mooi en schoon maken of houden van de buurt. ‘Samen de buurt mooier maken’ is actief zorgen voor een mooiere buurt. Daarmee leveren bewoners een belangrijke bijdrage aan het schoon, heel en veilig houden van de stad.

Tegenprestatie
In ruil voor hun actieve inzet krijgen de bewoners een tegenprestatie van de gemeente. Deze tegenprestatie kan bijvoorbeeld bestaan uit het plaatsen van gevelbakken of het leveren van bloembakken. Ook kan de gemeente adviseren over het groenonderhoud en de beplanting.

Meedoen
Bewoners die ook een leuk initiatief hebben om hun buurt mooier te maken, kunnen contact opnemen met een opzichter van de gemeente, via de wijklijn (14 078) of per e-mail (wijklijn@dordrecht.nl).Deel dit bericht met je vrienden!