Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Jubal ontvangt hoge onderscheiding'
18apr 2011

Jubal ontvangt hoge onderscheiding

DORDRECHT - Muziekvereniging Jubal uit Dordrecht heeft afgelopen zaterdag een hoge onderscheiding ontvangen van de KNFM, de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen. Jubal kreeg de Gouden Legpenning voor de jarenlange inzet voor de muzieksector. De onderscheiding werd uitgereikt tijdens de druk bezochte reünie en receptie ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan. Honderden oud-Juballers kwamen naar Drechtwerk in Dordrecht om deze bijzondere mijlpaal te vieren.

De hoge muziekonderscheiding kwam voor Jubal als een totale verrassing.  Peter van ’t Hof, KNFM voorzitter van de regio zuid, hield zeer onverwachts een speech en eindigde met het uitreiken van de oorkonde aan Jubal-voorzitter Bert van Maaren. Van ’t Hof benadrukte in zijn speech het belang van Jubal binnen de Nederlandse muzieksector. Muziekverenigingen en organisaties met vragen kunnen altijd aankloppen bij de Dordtenaren voor advies en steun, de KNFM waardeert dat zeer. Ook had Van ’t Hof veel waardering voor de ‘eeuwige’ vitaliteit van Jubal.  Volgens de KNFM-voorzitter is Jubal een zeer actieve club met prachtige initiatieven zoals een tournee door de Verenigde Staten aanstaande zomer.

Het bestuur van Jubal ontving afgelopen zaterdag tientallen gelukswensen uit het hele land. Zeer veel afvaardigingen van andere muziekverenigingen, organisaties en bedrijven uit het land hadden de moeite genomen om naar Dordrecht te komen. De wethouders Van der Burgt en Mos waren aanwezig namens het Dordtse college van B&W.

Overdag werd de reünie gehouden, waarbij ook een bijzondere groepsfoto werd gehouden. Alle oud-Juballers staan op de parkeerplaats van Drechtwerk in de vorm van een hart met daarin de cijfers 100. Helemaal vooraan staat de 92-jarige Jan van Well, voor zover de vereniging kan nagaan, de oudste nog levende Juballer.

 Deel dit bericht met je vrienden!