zondag 20 september 2020

Alles over Dordrecht

Twee rode kaarten nekken FC Dordrecht bij Veendam

16 april 2011 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - FC Dordrecht heeft de uitwedstrijd op vrijdag 15 april 2011 bij BV Veendam met 2-1 verloren. De ploeg van trainer Henny Lee nam na rust een voorsprong, maar in de absolute slotfase ging de ploeg met negen man toch onderuit.

In de eerste helft vielen er nauwelijks kansen te noteren. De thuisploeg was met name in de beginfase de bovenliggende partij, maar echt gevaarlijk werd de ploeg nooit. Omdat ook FC Dordrecht het vijandelijke doel niet onder vuur nam, bleef het logischerwijs 0-0.

Na rust kregen de gastheren wel snel twee mogelijkheden. Haaije Feenstra en Anco Jansen wisten het net niet te vinden. Aan de andere kant joeg Cecilio Lopes de bal hoog over het doel. Toch kwam FC Dordrecht halverwege de tweede helft verrassend op voorsprong. Een voorzet van Nick Coster werd op waarde geschat door Shayron Curiel: 0-1.

Na de openingstreffer kwam er meer leven in het duel. Een kwartier voor tijd maakte het aandringende BV Veendam gelijk. Tom Beugelsdijk haalde Jansen neer in het strafschopgebied – de FC Dordrecht-verdediger kreeg ook een rode kaart – en Michael de Leeuw maakte vanaf elf meter geen fout: 1-1.

Vier minuten voor tijd moest FC Dordrecht zelfs met negen man verder, toen Coster zijn tweede gele kaart kreeg. De Leeuw bezorgde BV Veendam in de slotminuut alsnog de zege: 2-1.

Door de nederlaag is FC Dordrecht gezakt naar de negende positie van de eerste divisie.

Lees meer over:

voetbal fcdordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!