donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Overeenstemming over project Spuiboulevard/Johan de Wittstraat

13 april 2011

DORDRECHT - De gemeente Dordrecht en A.B. van Pelt Projectontwikkeling hebben overeenstemming bereikt over de ontwikkeling van het project Spuiboulevard/Johan de Wittstraat. Die overeenstemming wordt geregeld in een aanvullende overeenkomst.


Door het ondertekenen van deze overeenkomst kan Van Pelt nog voor deze zomer beginnen met de bouwwerkzaamheden. Het project bestaat uit een bijna 5.000 m2 grote vestiging van Mediamarkt-Saturn, woningen, winkels en een expeditiehof. Daarmee krijgt de entree van de Dordtse binnenstad er een nieuwe publiekstrekker bij.

Vorig jaar hadden partijen al overeenstemming, doch afgelopen jaar bleken zich in de uitwerking enkele problemen voor te doen. Dat leidde in oktober tot een kort geding, maar gemeente en projectontwikkelaar zijn er nu toch samen uitgekomen. Het verschil van inzicht in de financiële afwikkeling zal in een later stadium worden besproken en is geen belemmering voor de uitvoering van de overeenkomst. Een praktijkproef met vrachtwagens heeft uitgewezen dat de nieuwe expeditiehof voldoende ruimte biedt aan alle bedrijven. Daarmee heeft ook Redevco (C&A), zijn bezwaren ingetrokken. De oplevering is gepland in de zomer van 2013.

Aan de Spuiboulevard worden 13 van de huidige 43 appartementen bij de winkelruimte van Mediamarkt-Saturn betrokken. Er komen 28 nieuwe huurappartementen bij. Naast Mediamarkt-Saturn is ook nog circa 400 m2 in kleinere units beschikbaar voor enkele kleinere winkels of horecavestigingen. De hoek Spuiboulevard-Johan de Wittstraat is onderdeel van de herontwikkeling van het Achterom/Bagijnhof. Eerder realiseerde A.B. van Pelt Projectontwikkeling hier al het winkelcentrum Paradium en bouwden Van der Vorm en Multi daartegenover Albert Heijn met woningen en de parkeergarage Achterom.

,,Dit project is van groot belang voor het kernwinkelgebied”, zegt wethouder economische zaken Jasper Mos. ,,Nu gaan Dordtenaren nog naar Rotterdam voor de Mediamarkt.’’ Zijn collega-wethouder Piet Sleeking wijst op de strategische positie van dit project. ,,Het is echt de entree van de binnenstad. Nu is er sprake van leegstand en verloedering, straks zie je echt dat daar het winkelgebied begint.”

Van Pelt popelt om te beginnen. ,,Ik wil nog voor de zomer de sloopwerkzaamheden voortzetten, en na de zomervakantie de eerste paal slaan. Voor die tijd moet er nog wel een gekraakt pand worden ontruimd.”

Lees meer over:

winkel project
Deel dit bericht met je vrienden!