dinsdag 30 november 2021

Alles over Dordrecht

Compleet feestprogramma rondom opening Albert Schweitzer ziekenhuis is nu te zien op één website

13 april 2011

DORDRECHT - Op www.elkedagbeter.asz.nl zijn vanaf nu alle onderdelen te zien van de feestelijke openingsweek van het Albert Schweitzer ziekenhuis, van 12 tot en met 19 mei in Dordrecht. Belangstellenden kunnen zich op deze website aanmelden voor diverse activiteiten.

Tijdens de feestweek wordt gevierd dat de ziekenhuiszone van het Gezondheidspark Dordrecht onlangs, na een kleine drie jaar bouwen, is voltooid. Alle inwoners van de regio zijn welkom om dit feit mee te vieren, maar voor enkele onderdelen is snel inschrijven wel noodzakelijk. 

Op zaterdag 14 mei is er een grote open dag in de nieuwe gebouwen en afdelingen van het ziekenhuis (locatie Dordwijk), van 10.00 uur tot 16.00 uur. Ook de bestralingsbunkers van het Erasmus MC openen dan de deuren. Voor kinderen zijn er leuke activiteiten, zoals het laten gipsen van een arm. Inschrijven hoeft niet. Op www.elkedagbeter.asz.nl is nadere informatie te vinden.

Inschrijven is wel nodig om op zaterdag 14 mei (gratis) te kunnen deelnemen aan een unieke historische wandeling (met Erfgoedcentrum DiEP) langs zeventien voormalige gast- en ziekenhuizen uit voorbije eeuwen in de Dordtse binnenstad. De wandelingen beginnen om 11.00, 13.00 en 15.00 uur. Het verzamelpunt is Intree Dordrecht, de duur van de wandeling is circa anderhalf uur. Schrijf in op www.elkedagbeter.asz.nl.

In de feestweek wordt het gelegenheidsboek 'Elke Dag Beter' gepresenteerd. Hierin wordt de geschiedenis van de ziekenhuizen in Dordrecht beschreven, onder meer aan de hand van getuigenissen van (oud-)medewerkers, specialisten en andere betrokkenen. De verhalen zijn verrijkt met prachtige foto’s. Op www.elkedagbeter.asz.nl kunnen liefhebbers nu alvast voorinschrijven om een boek te kopen. Wie dat doet, krijgt 2,50 euro korting en betaalt 15 euro voor het boek.

Op de avond van donderdag 19 mei voert Stichting Toendra (in samenwerking met Erfgoedcentrum DiEP) een theaterstuk op dat de geschiedenis van het ziekenhuis behandelt. Het is gebaseerd op persoonlijke verhalen van (oud-)medewerkers. De hoeveelheid zitplaatsen in de oude centrale hal van Dordwijk is beperkt. Inschrijven is daarom nodig en ook dat kan op www.elkedagbeter.asz.nl.

Volg het Albert Schweitzer ziekenhuis ook op twitter @asznieuws
(opmerkingen of vragen stellen kan via #elkedagbeter).
 

Lees meer over:

ziekenhuis albert
Deel dit bericht met je vrienden!