Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Nieuw jongerenlintje in Dordt: De Dordtse Beloften'
08apr 2011

Nieuw jongerenlintje in Dordt: De Dordtse Beloften

DORDRECHT - Jongeren die zich op een bijzondere manier inzetten voor de Dordtse samenleving komen in aanmerking voor een speciaal ontworpen gemeentelijke onderscheiding: De Dordtse Beloften.

Met deze onderscheiding laat de gemeente Dordrecht zien dat ze oog heeft voor de positieve maatschappelijke bijdrage die jongeren leveren aan de stad en voor bijzondere talenten onder de Dordtse jeugd. Deze prijs laat zien dat jongeren er trots op mogen zijn dat ze zich actief inzetten voor de samenleving en de medemensen. De gemeente is daar ook trots op. De onderscheiding kan ook een stimulans zijn voor andere jongeren om zulke prestaties te leveren. Jongeren zijn al veel te vaak negatief in het nieuws, terwijl er juist ook veel goede zaken gebeuren.

Het college neemt met de invoering van het jongerenlintje het initiatiefvoorstel van de VVD-fractie uit december  2010 over.

Nu gaat de gemeente samen met jongeren, scholen en maatschappelijke organisaties bekijken wat de criteria moeten worden voor het toekennen van De Dordtse Beloften. Het is de bedoeling dat aan de hand van die criteria jongeren voorgedragen kunnen worden voor dit speciale lintje. Het college van burgemeester en wethouders beslist over de voordracht.

Het streven is om al in 2011 de eerste onderscheidingen te kunnen toekennen. 20 November zou daar een mooie datum voor zijn, dat is de dag van de Rechten van het Kind.

De komende maanden wordt dit idee verder uitgewerkt. De kosten hiervoor bedragen ongeveer 4500 euro in 2011, omdat er dan ook ontwikkelkosten zijn. Daarna zijn de kosten zo'n 2500 euro per jaar.
 Deel dit bericht met je vrienden!