Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Jongeren met autisme koken à la Jamie'
07apr 2011

Jongeren met autisme koken à la Jamie

DORDRECHT - MEE Drechtsteden organiseerde op woensdagmiddag 6 april een kookworkshop voor jongeren met autisme. Deze middag vond plaats in het kader van de landelijke Autismeweek. Tijdens deze week (2 t/m 9 april) worden in het hele land activiteiten georganiseerd om autisme in de schijnwerpers te zetten en de vaak eenzijdige beeldvorming rond autisme te veranderen.

Dertien jongeren vanuit de hele Drechtsteden meldden zich aan voor de kookworkshop in de Worklounge te Dordrecht. De workshop werd begeleid door drie consulenten van MEE. Met behulp van een filmpje van Jamie Oliver en een recept waarin stap voor stap werd uitgelegd hoe de gerechten gemaakt moesten worden, bereidden de jongeren een heerlijk driegangen diner van groentesoep, spaghetti bolognese en tarte tartin. Kirsten de Feo, één van de deelneemsters vertelt: “Ik vind koken hartstikke leuk en help thuis ook vaak mee, bijvoorbeeld bij het zelf maken van frietjes. De kookworkshop is handig omdat ik zo leer samenwerken en zie wat er komt kijken bij het maken van een hele maaltijd.”

Het idee voor de workshop is ontstaan door de vraag van jongeren om zelfstandiger te worden in de keuken. MEE Drechtsteden onderzoekt nu of de kookworkshop in de toekomst vaker aangeboden kan worden.

Autisme
Autisme is een stoornis in de informatieverwerking van de hersenen. Hierdoor hebben mensen met autisme problemen met communicatie, sociale interactie en verbeelding. Autisme is een levenslange, vaak onzichtbare, beperking die invloed heeft op alle levensgebieden in alle levensfasen. Ruim één procent van de Nederlanders kampt met een vorm van autisme. (bron: www.autismeweek.nl)
MEE
MEE Drechtsteden is er voor alle mensen met een beperking, ontwikkelingsachterstand, chronische aandoening of autismestoornis, en voor hun naasten. MEE biedt informatie, advies, bemiddeling en ondersteuning. Dit kan gaan over alle terreinen van het dagelijks leven, van arbeid tot opvoeding, van wonen tot onderwijs. Bekijkt u ook de korte film over Joeri, die succesvol studeert met autisme: www.meedrechtsteden.nlDeel dit bericht met je vrienden!