Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Mindoro: bepaald geen goudmijn!'
04apr 2011

Mindoro: bepaald geen goudmijn!

DORDRECHT - Vastenaktie/Cordaid houdt dit jaar met partnerorganisaties campagne voor de bewoners van het Filippijnse eiland Mindoro. De bevolking. de Mangyan, zijn voor hun levensonderhoud afhankelijk van de bossen waarin zij wonen. Helaas worden hun bossen bedreigt door mijnbouw, oprukkende plantages en bosbouwbedrijven. Mindoro ( Min d' oro: goudmijn) is rijk aan delfstoffen als goud, koper, nikkel en magnesium. Binnen- en buitenlandse bedrijven willen deze stoffen via mijnbouw opdelven. Dit leidt tot bodem-erosie en grondverschuiving.
Aad van Vliet uit Dordrecht is één van de honderden vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor dit project van Vastenaktie/Cordaid. Hij bezocht in het najaar van 2010 het eiland Mindoro. Daar heeft hij met andere vrijwilligers, verstoken van elektra en leidingwater, kunnen overnachten bij gastgezinnen in het bergdorp Batangan en enkele dagen meegeleefd met hen bij hun dagelijkse arbeid. Begeesterd daardoor houdt Aad van Vliet op verschillende locaties in Zuid Holland lezingen over zijn bijzondere ervaringen in de Filippijnen.
Gedurende de z.g. 'Veertigdagentijd', de vastentijd verteld hij op zes maandagen tijdens de vasten-vesperviering in Gedachteniskapel Titus Brandsma over dit vastenaktieproject, om mensen te enthousiasmeren en te bewegen iets bij te dragen voor de Mangyan. Mindoro is ondanks haar naam bepaald nog geen goudmijn voor de oorspronkelijke bewoners!
Verdere informatie treft u in de agenda van Dordrecht.net onder 'actueel' en 'meerdaagse activiteiten'.


Deel dit bericht met je vrienden!