Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Transmuraal Team van het Albert Schweitzer ziekenhuis voortaan online bij de patiënt thuis'
04apr 2011

Transmuraal Team van het Albert Schweitzer ziekenhuis voortaan online bij de patiënt thuis

DORDRECHT - Het Transmuraal Team van het Albert Schweitzer ziekenhuis bezoekt patiënten voortaan thuis met een laptop. De verpleegkundigen kunnen hiermee ter plekke contact leggen met de computeromgeving van het ziekenhuis. Daardoor is het mogelijk om direct te wijzigen en aan te vullen in het dossier van de patiënt.

Tot op heden werd het dossier met de hand bijgewerkt. Net zoals het papieren dossier langzaamaan verdwijnt uit het ziekenhuis, verdwijnt dit nu ook bij de patiënten thuis. Het gevolg is: tijdwinst en meer efficiency, een vlottere overdracht en nog minder kans op vergissingen. De zorg verandert niet.
Er zijn meer ziekenhuizen in Nederland met een Transmuraal Team, maar het Albert Schweitzer ziekenhuis heeft een van de grootste en meest actieve. Per maand vinden gemiddeld zo’n 800 patiëntbezoeken plaats.

Het team bestaat uit veertien ervaren verpleegkundigen en acht kinderverpleegkundigen. Per auto bezoeken zij patiënten en patiëntjes thuis (of in het verpleeg- of verzorgingshuis). De verpleegkundige voert op locatie medisch-technische handelingen uit, die zijn aangevraagd door huisartsen. Ook biedt het team ‘ziekenhuisverplaatste’ zorg aan patiënten van het Albert Schweitzer ziekenhuis en andere ziekenhuizen, waardoor mensen eerder kunnen worden ontslagen uit het ziekenhuis of er helemaal niet naar toe hoeven.

Tot de verrichtingen van het Transmuraal Team behoren onder meer: infuusnaalden, voedingssondes en katheters inbrengen of verwisselen, medicijnen toedienen via het infuus en pijn bestrijden.


Fotobijschrift:
Irma van IJzendoorn-Wagenaar van het Transmuraal Team werkt tijdens haar bezoek aan patiënt de heer Van den Beemt in Papendrecht ter plekke het dossier bij.
Foto Rinie Boon/ASzDeel dit bericht met je vrienden!